Voorbeeld ondernemingsplan

Wilt u een voorbeeld ondernemingsplan zien, bijvoorbeeld om een microkrediet mee aan te vragen? Kijk hier voor een kort voorbeeld.

Waarvoor kan een voorbeeld ondernemingsplan handig zijn?

Een voorbeeld ondernemingsplan kan u als ondernemer inspiratie geven voor uw eigen ondernemingsplan en u een beetje leren hoe het moet. Een goed ondernemingsplan is niet alleen de basis van uw bedrijf, maar vormt ook de basis voor een lening. Zonder ondernemingsplan zal geen kredietverstrekker bereid zijn u een lening of microkrediet te verstrekken. Het is dus van belang een goed plan te schrijven! Daarom dit voorbeeld. Onderstaand voorbeeld is gebaseerd op het voorbeeld ondernemingsplan van Qredits (de enige verstrekker van microkredieten voor ondernemers in Nederland), maar heel erg versimpeld. Alleen de belangrijkste aspecten staan er in, het is dan ook vooral bedoeld om u een idee te geven van wat er allemaal in een ondernemingsplan moet komen. Neem dit plan of andere plannen nooit klakkeloos over en blijf altijd zelf nadenken. Klopt het nog met uw wensen? Vindt u het er wel netjes uitzien?  Mocht u na onderstaand voorbeeld nog meer informatie willen over het schrijven van ondernemingsplannen, is het een aanrader om te kijken op de site van Qredits. (www.qredits.nl) of om op Google te zoeken op ‘ondernemingsplan schrijven’. Vooral op de website van Qredits vindt u veel informatie over alle aspecten van het schrijven van een ondernemingsplan. Maak hier gebruik van! Wanneer u een plan schrijft op de manier die Qredits aanraadt, is de kans groter dat u hen overtuigt en een microkrediet krijgt toegewezen. Denk nooit: ‘ik wacht eerst wel af of ik een lening krijg, dan schrijf ik dan een goed plan’. De lening valt of staat namelijk met uw ondernemingsplan. Hier het voorbeeld.

Een voorbeeld ondernemingsplan in de praktijk

Ondernemingsplan

Datum

Naam Bedrijf

(Volgende pagina)

Inhoudsopgave, eventueel met aankondiging van paragrafen.

-Persoonlijke gegevens

-Je motivatie, waarom wilt u een onderneming beginnen of uitbreiden?

-Aangeven wat volgens u uw zwakke en uw sterke punten zijn.

-Informatie over het bedrijf waarvoor u een lening aan wilt vragen (Naam bedrijf, Kamer van Koophandel nummer, etc)

-Het idee. Wat is uw plan? Leg dit vrij kort maar goed uitgewerkt uit. Wat is er uniek aan uw bedrijf? Wat is uw visie?

-De markt. Wat is uw concurrentie, hoe gaat u uzelf en uw bedrijf op de markt brengen, wat zijn uw ‘unique selling points’, wat heeft uw bedrijf wat andere bedrijven niet hebben?

-Het financieel plan. Hoe gaat u de financiering rond krijgen? Hoe veel geld hebt u zelf? Hoe veel moet u lenen? Binnen hoe veel tijd zou u een eventuele lening weer terug kunnen betalen? Dit is belangrijk, laat zien dat u er goed over na hebt gedacht!

Conclusie over een voorbeeld ondernemingsplan

Hopelijk hebt u dit lekker korte artikel gauw uitgelezen en ziet u nu beter voor u hoe een ondernemingsplan in elkaar steekt. Het is echt een aanrader om rond te kijken op het internet en anderen om hulp te vragen. Uw ondernemingsplan is de basis van uw onderneming en van uw lening. Wanneer u een lening of microkrediet wilt aanvragen is dit zeer belangrijk. Succes!