Starterslening

Bent u ondernemer en wilt u een starterslening aanvragen om uw onderneming een goed begin te geven? Lees er hier alles over.

Een starterslening voor beginnende ondernemers

Stel, u wilt voor uzelf beginnen en een eigen bedrijf starten. Misschien werkte u in loondienst, of bent u al met pensioen. Misschien studeert u nog of misschien komt u wel uit de WW. Het kan allemaal, in principe wordt niemand uitgesloten van het beginnen van een eigen bedrijf. Ook mag iedereen een starterslening aanvragen. Of deze starterslening wordt toegewezen of niet hangt af van een aantal factoren. Hebt u een stabiel inkomen? Dit is belangrijk voor de bank omdat ze zeker willen weten dat u uw lening ook weer af kunt betalen. Zeker sinds de economische crisis is dit heel belangrijk geworden. Verder is uw plan heel belangrijk. Wat voor onderneming wilt u opzetten? Hebt u de markt goed bekeken? Hebt u een goed ondernemingsplan geschreven? Op deze manier kunt u laten zien dat u een goede ondernemer bent en dat u aandacht hebt besteed aan uw toekomstplan. Een starterslening kan de finishing touch zijn aan de financiering van uw ondernemingsplan. Uw plan kan nooit beginnen met een starterslening. Wanneer u een instelling heeft als: ‘ik kijk eerst of ik een lening krijg, dan zien we wel verder’ dan komt u er waarschijnlijk nooit. Hoe hard dat ook is.

Er bestaan overigens ook startersleningen voor bedrijven die graag willen uitbreiden.

Een starterslening voor starters op de woningmarkt

Natuurlijk hebben starters op de woningmarkt ook een lening nodig om hun huis mee te financieren. In dit geval hebben we het al gauw over hypotheken en dat is niet waar deze site om draait. Deze website is bedoeld als centraal informatiepunt over microkredieten en alles wat daarmee te maken heeft. Daarom houdt de informatie over startersleningen voor starters op de woningmarkt nu op.

Hoe kunt u een starterslening aanvragen?

U kunt een lening aanvragen bij een normale, traditionele bank. Wanneer dit niet lukt, bijvoorbeeld omdat de bank uw concept te risicovol vindt, kunt u gaan nadenken over het aanvragen van een microkrediet als starterslening. Een microkrediet is een kleine lening speciaal voor ondernemers. Misschien kent u het wel als vorm van ontwikkelingshulp, maar het wordt ook gebruikt in Nederland. In Nederland is er maar één verstrekker van microkredieten, dat is Qredits. Qredits is een samenwerkingsverband tussen banken en de overheid. Deze gespecialiseerde dienst richt zich er op om goede ondernemers die vastlopen met de financiering of met de administratieve rompslomp verder te helpen. Aan een lening bij Qredits zit echter een limiet: u kunt maximaal 50000 euro lenen.

Met deze starterslening kunt u beginnen met uw onderneming. Ook een microkrediet wordt echter niet zomaar toegewezen, ook hier hebt u een ondernemingsplan voor nodig. Ze zullen u net zo streng beoordelen als bij een traditionele bank, alleen durven ze bij Qredits meer risico’s te nemen om ondernemers zo verder te helpen. Bovendien bieden ze u gratis coaching aan bij het opzetten of uitbreiden van uw onderneming.