Microkrediet aanvragen

Wilt u zelf een microkrediet aanvragen? Lees dan gauw verder.

Zelf een microkrediet aanvragen

Bij het woord ‘microkrediet’ hoeft u anno 2012 niet meer te denken aan een kleine lening voor beginnende ondernemers in ontwikkelingslanden. Ook in Nederland wordt er tegenwoordig volop gebruik gemaakt van deze zakelijke lening om kleine bedrijven uit te laten groeien tot florerende ondernemingen. Een bakker kan er een moderne oven mee kopen, een kapster een massagestoel en een architect een nieuw ontwerperssysteem. Hiermee kunnen zij zich verder ontwikkelen, zich onderscheiden in hun vakgebied en zich op eigen kracht omhoog werken. Het is dan ook niet voor niets dat in het aangekondigde regeerakkoord van Rutte II meer geld beschikbaar is voor microkredieten: ook het nieuwe kabinet ziet dat dit duwtje in de rug kan leiden tot grote resultaten voor ondernemers en daarmee economische groei voor het hele land. Misschien bent u zelf wel een kleine of middelgrote ondernemer en zou u ook graag gebruik maken van micro financiering. In dat geval is het goed om te weten wat het aanvragen van een microkrediet precies inhoudt en wat de voordelen voor u kunnen zijn. Het idee achter een microkrediet is in Nederland hetzelfde als in ontwikkelingslanden. Het is niet bedoeld voor de allerarmsten, maar voor mensen die net rondkomen van hun onderneming en die deze graag uit zouden willen bouwen. Zij hebben echter geen stabiel inkomen en geen ander onderpand, waardoor een traditionele lening afsluiten voor hen vaak onmogelijk is. Daarom zijn zij niet in staat om hun onderneming uit te bouwen, en blijven ze op het (beperkte) welvaartsniveau dat ze al hadden, de zogenaamde ‘poverty trap’. Nu is ‘poverty’, armoede, in Nederland natuurlijk relatief. Toch hebben we ook hier ondernemers die ondanks hun harde werk, hun goede plan en hun positieve insteek niet verder komen door een gebrek aan startkapitaal. Juist die groep mensen wordt geholpen met een Nederlands microkrediet. Voelt u zich aangesproken? Blijf lezen.

Belangrijk om te weten bij het microkrediet aanvragen

Wanneer u een microkrediet wilt aanvragen, is het gunstig om goed te weten wat het doel is voor het desbetreffende geldbedrag. Als u uw doel voor ogen heeft, weet u bovendien meteen beter hoe veel geld u nodig hebt om dit doel te bereiken. Een kleine lening, van slechts 500 euro, of misschien een wat groter bedrag tussen de 1000 en de 10000 euro? Zorg dat u goed weet hoeveel u waar voor nodig hebt, daarmee vergroot u de kans dat u een lening toegewezen krijgt aanzienlijk. Bij een microkrediet is het net zo belangrijk als bij iedere andere lening dat u al het geld weer terugbetaalt. Sluit dus geen lening af wanneer u voorziet dat u niet zal kunnen voldoen aan uw betalingen! Het idee van een micro financieringen is echter dat u ermee hogerop kunt komen en ook meer zult gaan verdienen, waardoor u uw lening in principe altijd wel zult kunnen terugbetalen.

Conclusie over een microkrediet aanvragen

Wanneer u een ondernemer bent en graag verder wilt groeien, maar u zelf niet bemiddeld genoeg bent om dit te bekostigen, twijfel dan niet om de mogelijkheden eens te onderzoeken. Met een microkrediet kunt u op eigen kracht verder komen en dat is natuurlijk een prachtig streven.