Microkrediet van 5000 euro

Wilt u een microkrediet van 5000 euro afsluiten voor uw bedrijf? Lees hier alles over de aanvraag en de mogelijkheden.

Wat kunt u met een microkrediet van 5000 euro?

Bent u ondernemer, in de breedste zin van het woord? Hebt u een bedrijf, een onderneming, een BV, ga zo maar door? Dan zou het kunnen zijn dat u in aanmerking komt voor het gebruik van microkredieten. Microkredieten zijn beschikbaar tot 50.000 euro. U kunt dus een microkrediet van 5000 euro, of van 10.000 euro, enzovoorts aanvragen.

Microkredieten zijn vrij kleine leningen die speciaal bedoeld zijn om ondernemers verder te helpen. Van een microkrediet kunt u een bedrijf beginnen of uw al bestaande bedrijf uitbreiden. De enige verstrekker van microkredieten in Nederland is Qredits. Qredits is een samenwerkingsverband tussen banken en de overheid (lees er alles over in de categorie ‘Qredits’) dat niet alleen microkredieten verstrekt maar ook gratis coaching aanbiedt.

Bij Qredits werken veel ervaringsdeskundigen, die u waarschijnlijk precies kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn van een microkrediet van 5000 euro. Zoals u waarschijnlijk begrijpt zijn de mogelijkheden van een microkrediet van 5000 euro een beetje beperkt. U kunt er (een deel van) uw inboedel mee aanschaffen en het kan het gat in uw begroting dichten, maar over het algemeen kunt u van 5000 euro geen bedrijf starten.

Hoe lang kunt u doen met uw microkrediet van 5000 euro?

De maximale looptijd van een lening bij Qredits is 10 jaar. De adviseurs van deze organisatie raden het echter af om een lening die zo lang loopt af te sluiten. Hoe eerder u uw lening hebt afgelost, hoe eerder u schuldenvrij de toekomst in kunt kijken. De looptijd van uw lening wordt door u samen met de adviseurs van Qredits die u helpen bepaald.

Hoe krijgt u een microkrediet van 5000 euro?

Bij Qredits willen ze vooral overtuigd worden van uw kracht als ondernemer. Dat is logisch, want dat zegt vaak meer dan geld en cijfertjes. Ondernemen is een hard vak en bij Qredits weet men vrij goed in te schatten wie het kan en leuk zal vinden en wie niet. (Alhoewel dit natuurlijk niet wil zeggen dat ze het daar altijd goed hebben, het blijven mensen tenslotte!) Naast uw uitstraling van ondernemerschap is uw ondernemingsplan zeer belangrijk. Wat bent u van plan, hoe gaat u het doen, wat zijn uw sterke punten, wat zijn uw zwakke punten, hoe komt u aan genoeg geld, enzovoorts. Het schrijven van een goed ondernemersplan is niet alleen belangrijk voor hen maar net zo goed voor u. Wanneer u een gesprek met Qredits hebt gehad over uw eventuele microkrediet van 5000 euro, probeert men u binnen veertien dagen uitsluitsel te geven. U hoort in de meeste gevallen dus binnen twee weken of u een lening krijgt toegewezen of niet.

Hoe dan ook is 5000 euro geen enorm bedrag. Het is daarom juist een bedrag met mogelijkheden! Ook wanneer Qredits u geen microkrediet van 5000 euro geeft, is dit gat in uw begroting niet zo goed dat u uw onderneming meteen op moet geven.