Over Qredits

Bent u ondernemer en wilt u meer weten over Qredits? Lees dan verder.

Informatie over Qredits

Wanneer u een kleine lening nodig hebt om uw bedrijf te beginnen of uit te breiden, is het goed om wat te weten over Qredits. Qredits is de enige verstrekker van kleine leningen voor ondernemers (ook wel: microkrediet, microfinanciering, zakelijke lening, etc) in Nederland.

Qredits heeft geen winstoogmerk, het gaat hen dus echt om het helpen van ondernemers en niet om het geld verdienen aan het verstrekken van leningen. Het blijkt namelijk dat veel kleine ondernemers vast komen te zitten, omdat grote, traditionele banken hen geen lening durven te geven, hoe klein deze lening soms ook is.

Qredits is een samenwerking tussen de overheid en verschillende banken. Deze samenwerking is uniek in Nederland. Er wordt over Qredits zo veel goeds gemeld, dat ze onlangs een Europese prijs voor microfinanciering hebben gewonnen. De combinatie van het geven van een lening en het aanbieden van coaching blijkt een succesformule.

De betekenis van en informatie over Qredits

Wanneer u een kleine ondernemer bent, zzp’er of met maximaal 5 werknemers in dienst, kunt u bij Qredits een lening aanvragen. Deze lening kan niet hoger zijn dan 50.000 euro. Naast het geld krijgt u ook beschikking tot ondernemerstools en coaching van ervaren ondernemers of bedrijfscoaches. Uw bedrijf moet wel onder een van de volgende bedrijfsvormen vallen: het moet een eenmanszaak zijn, een vennootschap onder firma (vof), commanditaire vennootschap (cv), stichting, vereniging, maatschap of besloten vennootschap (bv). Verder is het goed om over Qredits te weten dat de coaching die ze aanbieden gratis is. Alle coaches werken op vrijwillige basis. Het is dan ook aan te raden om gebruik te maken van deze expertise, u weet nooit waar een frisse blik u voor kan behoeden!

Over Qredits en hun gebruikers

Kennelijk weten de mensen het meest over Qredits in de Randstad, want het grootste deel van de afnemers van microkredieten komt hier vandaan. Misschien ook omdat er relatief veel ondernemers in de Randstad wonen? Verder blijkt uit onderzoek van Qredits dat ongeveer 50% van de afnemers van een lening gebruik maakt van de aangeboden coaching. Dit is relatief laag wanneer u zich bedenkt dat de coaching een gratis aanbod is, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die alles zelf willen doen. De ervaringen met coaches zijn zeer goed. Ook zijn de reacties over Qredits zeer positief.

Verder kan iedereen die wat meer wil weten over Qredits kijken op https://qredits.nl/. Hier kunt u onder andere alles lezen over Qredits en hun voorwaarden, hun gebruikers en hun partners. Maar u kunt ook een test doen om te zien wat voor een soort ondernemer u bent (erg grappig en leerzaam!) of een opzet voor een ondernemersplan downloaden als u echt van plan bent om een lening aan te vragen bij Qredits. In dat geval is een goed ondernemersplan (en een goede instelling en uitstraling, natuurlijk!) de basis. Kortom: wanneer u over Qredits en de mogelijkheden denkt, kijkt u dan vooral eens op hun website. U weet nooit wat voor moois er uit een samenwerking kan komen!