Nieuws over Qredits

Lees hier het nieuws over Qredits.

Nieuws over Qredits

Qredits is de enige verstrekker van microkredieten in Nederland en zeer succesvol. Het is natuurlijk logisch dat een onderneming die zo dynamisch is, geregeld in het nieuws komt. Nieuws over Qredits kan leuk zijn, of interessant of juist zorgwekkend, maar het is hoe dan ook belangrijk om het een beetje te volgen. Misschien hebt u zelf een lening afgesloten bij Qredits? Of twijfelt u erover of u dit wilt doen? Misschien kent u iemand die een bedrijf is begonnen met een microkrediet van hen? Kortom, het is goed om een beetje op de hoogte te blijven en daarom brengt dit artikel u onafhankelijk en objectief het nieuws van de laatste tijd.

Nieuws over Qredits begin 2012

Bedrijven die geld nodig hebben gaan minder vaak naar banken. Dat betekent dat gesubsidieerde kredietverstrekkers zoals Qredits waarschijnlijk meer klandizie krijgen. Goed nieuws voor Qredits, slecht nieuws over onze economie: wanneer bedrijven immers geen lening kunnen krijgen bij een normale bank, moeten deze banken wel erg voorzichtig zijn en krap bij kas zitten. Maar dat valt ze moeilijk te verwijten, met de aanhoudende economische crisis.

Studenten willen ondernemen. Uit Brabants onderzoek van het adviesbureau UniPartners Tilburg blijkt dat gemiddeld 20% van de Nederlandse studenten nu of later ondernemer wil worden. Wederom goed nieuws voor Qredits, wiens doelgroep grotendeels bestaat uit beginnende ondernemers.

Ondernemers blijven positief ondanks de economische crisis. Niet alleen bestaande ondernemers gaan zonder twijfel door, maar ook worden er nieuwe bedrijven gestart, mede dankzij het verstrekken van microkredieten.

Ook weer goed nieuws voor Qredits. In het eerste deel van 2012 zien we dan ook geen slecht nieuws voor deze kredietverstrekker.

Nieuws over Qredits eind 2012

Ondernemers die begeleid worden zijn succesvoller. Dat blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen. Wanneer ondernemers in de opstartfase gecoacht worden, verloopt het beter met hun bedrijf. Dit nieuws pleit niet zozeer voor of tegen Qredits, maar pleit zeker wel voor de coaching die ze aanbieden.

Veel mensen afgewezen door Qredits. Teleurgestelde ondernemers delen hun ervaringen met Qredits. Deze zijn beperkt, want geen van hen heeft de aangevraagde lening toegewezen gekregen. Deze ervaringen worden gedeeld op een forum op internet en omdat dit een nogal subjectieve bron is, is het moeilijk om te beslissen of de afwijzing terecht was of niet. Hoe dan ook treurig voor deze ondernemers, wiens droombeeld een flinke klap gekregen heeft.

Geen branche-ervaring verkleint de kans op een lening van Qredits aanzienlijk. Dat claimt de website BBZ. Volgens hen wijst Qredits het grootste deel van de aanvragen van mensen zonder branche-ervaring af. Is dit verstandig en voorzichtig, of te rigoureus van Qredits? Het is moeilijk te zeggen of dit nieuws over Qredits hen in een goed of een kwaad daglicht zet, mede omdat de cijfers niet precies bekend zijn. Er moeten natuurlijk altijd goede, bekwame ondernemers bij zitten zonder branche-ervaring. Ervaring als hard criterium stellen gaat dan ook te ver. Toch gaat het ook te ver om over Qredits te oordelen hierom, het kan tenslotte ook niet de bedoeling zijn om onervaren mensen met een kleine slagingskans massaal te laten ondernemen met een lening, wanneer diezelfde lening ook naar mensen met een veel grotere slagingskans had kunnen gaan.

Kortom: over het algemeen is het nieuws over Qredits in 2012 zeer positief. Negatieve berichten komen vooral van mensen die zijn afgewezen en die dit onterecht vonden. Hoe onterecht dit daadwerkelijk was, kunnen wij niet beoordelen. Er is in ieder geval geen nieuws geweest wat er sterk voor pleit geen lening af te sluiten bij Qredits.