Microkrediet van 10000 euro

Wilt u een bedrijf beginnen of uw bedrijf verder helpen? Kijk hier hoe dat kan met een microkrediet van 10000 euro.

Wat zijn de mogelijkheden van een microkrediet van 10000 euro?

Een microkrediet van 10000 euro is een flinke lening. Het is daarom ook belangrijk dat u goed denkt over uw beslissing voordat u het aanvragen van een microkrediet van 10000 euro doorzet. Het aflossen van 10000 euro kan tenslotte zomaar meerdere jaren duren, afhankelijk van uw inkomen. Wanneer u er toch voor kiest om een lening van deze grootte af te sluiten, hebt u wel veel mogelijkheden. Met 10000 euro kunt u een hoop gedaan krijgen. Een verbouwing, de aanschaf van een nieuwe inboedel of misschien zelfs een simpele auto van de zaak. Een microkrediet van 10000 euro is niet onbeperkt, u kunt er bijvoorbeeld geen pand voor kopen, maar nogmaals: het zet wel zoden aan de dijk.

Waarom een microkrediet van 10000 euro en niet gewoon een lening bij een traditionele bank?

Allereerst moet hier even een klein misverstand worden rechtgezet: de uiteindelijke verstrekkers van microkredieten zijn onder andere traditionele banken, in samenwerking met de overheid. Triodos bank, de ABN AMRO, ING Nederland en Rabobank Nederland zijn bekende namen van banken die verbonden zijn aan de enige verstrekker van microkredieten in Nederland: Qredits. Volgens Qredits vinden deze banken kleine leningen normaal gesproken te duur en te risicovol. Daarom richt deze organisatie zich juist op kleine ondernemers die normaalgesproken geen lening gekregen zouden hebben. Van alle leningen die Qredits verstrekt is het gemiddelde bedrag 10000 euro. Precies het bedrag waar u geïnteresseerd in bent, of niet? Qredits is een expert in leningen van deze grootte. Niet alleen is de kans groter dat u uw lening überhaupt krijgt wanneer u gaat voor een microkrediet, nee het is ook nog eens het expertisegebied van Qredits. Ziet u de vele voordelen?

Wat moet u doen voordat u in aanmerking komt voor een microkrediet van 10000 euro?

Allereerst moet u zich ervan verzekeren dat uw bedrijf de juiste bedrijfsvorm heeft om in aanmerking te komen voor een lening bij Qredits. Dit betekent dat uw bedrijf een eenmanszaak, een vennootschap onder firma (vof), stichting, vereniging, maatschap, besloten vennootschap (bv) of een commanditaire vennootschap (cv) is. Andere bedrijfsvormen zijn uitgesloten. Ook grote ondernemingen komen niet in aanmerking voor een microkrediet, Qredits richt zich op midden- en kleine ondernemingen.

Verder hebt u een goed, sterk en gedetailleerd ondernemingsplan nodig. De basis hiervoor kunt u downloaden op de site van Qredits (https://qredits.nl/). Laat zien dat u weet wat u wilt, dat u weet wat er mis kan gaan en dat u daar een oplossing voor hebt bedacht. Laat zien dat u serieus bent. Denk dus niet ‘ik wacht eerst wel af of ik die lening krijg, dan schrijf ik daarna wel een goed ondernemingsplan’. Het ondernemersplan en het ondernemerschap dat in u zit vormen de basis van uw bedrijf en daarmee ook voor uw microkrediet.

Houd hier rekening mee! Wanneer u dat doet is de kans groot dat u uw lening krijgt toegewezen en dat uw onderneming kan gaan groeien. Succes!