Microkrediet tot 50000

Bent u op zoek naar een microkrediet tot 50000 euro? Lees er hier alles over.

Waarom zou u een microkrediet tot 50000 euro afsluiten?

In Nederland kan het woord microkrediet twee dingen betekenen. Het kan gaan om een investering die u doet om een ander te helpen, vaak gaat het dan om mensen in een ontwikkelingsland, maar het kan ook betekenen dat u zelf graag een microkrediet wilt afsluiten. Wanneer u anderen wilt helpen kunt u het beste een kijkje nemen bij sites van instellingen zoals Cordaid en ontwikkelingshulp.nu. Hier zal verder in dit stuk echter niet meer op worden ingegaan. Dit stuk gaat over het afsluiten van een microkrediet tot 50000 euro om uw eigen bedrijf mee op te starten of uit te breiden. Dit kan in Nederland alleen bij het samenwerkingsverband tussen de overheid en banken, genaamd Qredits. De microkredieten die hier verstrekt worden, zijn nooit hoger dan 50000 euro. Voor meer specifieke informatie over Qredits, zie de categorie ‘Qredits’.

Wat kunt u met een microkrediet tot 50000 euro?

Alhoewel 50000 euro een flink bedrag is en u ook een redelijke schuld houdt wanneer u dit afsluit, zijn de mogelijkheden van een microkrediet tot 50000 ook beperkt. U kunt er geen winkel mee kopen, bijvoorbeeld. Wanneer u dan toch een bedrijf wilt uitbreiden, moet u zorgen dat u ook nog ander geld hebt om in uw bedrijf te investeren. Spaargeld is een goede optie. Dit is van uzelf, het vergroot uw schuld niet. Het duurt echter wel lang voor u veel spaargeld hebt. Toch is dit aan te raden: nog een lening afsluiten, naast uw microkrediet kan ervoor zorgen dat u te diep in de schulden terecht komt en nog jaren bezig bent met afbetalen.

Bovendien is de kans dat u nog een lening krijgt vrij klein. Microkredieten zijn namelijk bedoeld voor minder bedeelden ondernemers, niet voor ondernemers die al zo kredietwaardig zijn dat ze net zo goed een grotere, traditionele lening kunnen afsluiten bij een bank. Sparen is dus de beste optie om zo een bedrag te hebben dat werkelijk zoden aan de dijk zet, zodat uw onderneming een goede start krijgt.

Wat kunt u doen om de kans dat u een microkrediet tot 50000 euro krijgt te vergroten?

Bij Qredits moet u vooral bewijzen dat u een ondernemer in hart en nieren bent, én u moet een goed ondernemingsplan hebben. Om u te helpen met dat laatste kunt u op de site van Qredits een opzet voor een ondernemingsplan downloaden. Een plan is ontzettend belangrijk omdat dit u alle stappen van uw bedrijf al laat uitdenken. Zo voorkomt u dat u problemen over het hoofd ziet waar u later ineens tegenaan loopt.

Kortom: wanneer u goed voorbereid bent, goed hebt nagedacht over uw onderneming en genoeg geld bij elkaar hebt gehaald, heeft uw onderneming een goede kans van slagen. Qredits en een microkrediet tot 50000 euro kan hier goed bij helpen. 50000 euro is een beperkt bedrag maar dat maakt wel meteen dat de schuld ook beperkt is. Weinig schuld en een goed lopend bedrijf… Een mooi doel!