Eigen bedrijf starten

Wilt u uw eigen bedrijf starten en wilt u daarom een microkrediet aanvragen? Lees dan verder.

Een microkrediet aanvragen en zo uw eigen bedrijf starten

Het concept ‘microkrediet’ is al eeuwen oud en werd vaak gebruikt om armoede te bestrijden door ondernemers te stimuleren in landen die het moeilijk hebben. Sinds enkele jaren kunnen ook Nederlandse ondernemers gebruik maken van het microkrediet, door microfinanciering aan te vragen bij Qredits, de enige organisatie die dit doet in Nederland. Qredits heeft geen winstoogmerk en probeert vooral ondernemers op weg te helpen. Traditionele banken durven, zeker in deze tijden van economische crisis, niet altijd een lening te verstrekken aan ondernemers wiens toekomst nog onzeker is. Qredits wel.

Wat zijn de eisen voor het eigen bedrijf starten met microkrediet?

Bij Qredits hoeft u er dus niet per se warmpjes bij te zitten. De belangrijkste eis die ze stellen aan de ondernemer, is een uitgewerkt ondernemersplan. Het is niet voor niets dat ze op hun site een gratis ondernemerssjabloon hebben staan: dit is het belangrijkste deel van het plan, maar helaas weten mensen niet altijd hoe ze dit moeten doen. Nu wel. Qredits is er voor beginnende en voor bestaande ondernemers. U kunt dus een eigen bedrijf starten of een bestaand bedrijf uitbreiden. Wel vraagt Qredits van iedere hulpzoekende ondernemer dat hij of zij ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel (KvK).

In principe is de selectie van ondernemers die geholpen worden niet heel streng. Ook een registratie bij het BKR, wat wil zeggen dat u een schuld hebt, hoeft geen probleem te zijn, tenzij u enorme schulden of betalingsachterstanden hebt. Het is belangrijk dat u een echte ondernemer bent, dat u er zin in hebt en dat u het gaat proberen te maken. Wanneer u dat uitstraalt en een goed uitgewerkt ondernemingsplan hebt, dan maakt u al een hele goede kans. Het kan leuk zijn om op de site van Qredits de ondernemerstest te doen. In dertien vragen bekijkt deze test wat voor soort ondernemer u bent en geeft aan wat uw sterke en zwakke punten zijn. Het is altijd goed om uw persoonlijke valkuilen te kennen!

Een eigen bedrijf starten met een microkrediet, hoe nu verder?

Wanneer Qredits u inderdaad een microkrediet heeft toegezegd, kunt u ervoor kiezen om door hen gecoacht te worden. 50% van de ondernemers met een microkrediet kiest hiervoor en het is een aanrader. Zo voorkomt u dat u beginnersfouten maakt die met de hulp van een expert niet gemaakt hadden hoeven worden. Op de website van Qredits staan geschreven stukjes over de ervaringen van ondernemers met de coaching van Qredits. Hun ervaring is over het algemeen zeer goed. Dit is natuurlijk vrij logisch want Qredits heeft er baat bij dat uw onderneming slaagt, willen ze ooit nog wat van het door u geleende geld (maximaal 50.000 euro) terugzien.

Wilt u een eigen bedrijf starten, of uw bedrijf uitbreiden? Bekijkt u dan eens de artikelen in de categorieën ‘eigen bedrijf starten met microkrediet’ en ‘Qredits’, voor meer specifieke informatie over dit onderwerp. We hopen u zo verder te kunnen helpen.

https://qredits.nl/