Eigen bedrijf starten vanuit de WW

Wilt u een eigen bedrijf starten vanuit de WW? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Informatie over de WW en een eigen bedrijf starten vanuit de WW.

Een Werkloosheidswetsuitkering (WW-uitkering) is bedoeld voor mensen die voor een deel of helemaal werkloos zijn geworden. Het moet het financiële gat, wat hierdoor ontstaan is, dichten. Iemand die in de WW zit heeft maximaal 3 jaar en 2 maanden recht op deze uitkering. Dit geldt niet voor iedereen, in Nederland hebben mensen langer recht op een uitkering wanneer ze voor ze werkloos werden ook langer hebben gewerkt. Maar hoe lang u ook recht hebt op een uitkering, het is altijd zaak zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Dat is goed voor uw gevoel van eigenwaarde, voor uw contacten met de buitenwereld en zelfs voor de economie van heel Nederland. En wat is een mooiere manier dan een eigen bedrijf starten vanuit de WW?

Is een eigen bedrijf starten vanuit de WW mogelijk?

Ook voor de overheid is het belangrijk dat u zo snel mogelijk weer aan het werk gaat. Hoe minder mensen er een uitkering krijgen, hoe meer geld de overheid overhoudt voor andere dingen, tenslotte. Het is dus zeker mogelijk om een eigen bedrijf te starten vanuit de WW. U moet dit wel melden aan de overheid, zeker wanneer u voor het eerst weer wat inkomsten hebt. Doet u dit niet en het wordt wel ontdekt, kunt u met terugwerkende kracht beschuldigd worden van uitkeringsfraude. Dan kan uw uitkering gestopt worden en soms moet u zelfs (een deel van) uw uitkering terugbetalen. Hoe erger de fraude, hoe zwaarder de straf. De overheid voorzag u van een inkomen en het is natuurlijk wel zo netjes om hen op z’n minst terug te betalen door te laten zien dat u te vertrouwen bent. Wie weet krijgt u zelfs nog steun voor het beginnen van uw eigen bedrijf!

De financiering regelen bij een eigen bedrijf starten vanuit de WW

Het lastigste van een eigen bedrijf starten vanuit de WW is dat u natuurlijk nauwelijks of geen spaargeld hebt. Uw startkapitaal is daarom erg beperkt. Gelukkig bestaat er in Nederland een samenwerkingsverband tussen de overheid en banken: Qredits (voor meer informatie, zie de artikelen hierover). Qredits verstrekt microkredieten (lening tot maximaal 50.000 euro) aan ondernemers die een bedrijf willen starten of uitbreiden. De belangrijkste voorwaarden zijn dat u een echte ondernemer bent, een goed ondernemingsplan hebt en niet tot over uw oren in de schulden zit. Een schuld op zich hoeft echter geen probleem te zijn. Verder biedt Qredits gratis coaching aan om te helpen met het opzetten van uw bedrijf.

Kortom: een eigen bedrijf starten vanuit de WW is zeker mogelijk en in ieders belang, dat van uzelf, de overheid en heel Nederland. Om te zorgen dat uw poging slaagt kunt u zelfs hulp krijgen bij Qredits. Wees eerlijk, vraag om hulp en dan moet u er zeker kunnen komen. Heel veel succes met het starten van uw eigen bedrijf!