Businessplan voor microkrediet

Bent u ondernemer en benieuwd naar hoe u een goed businessplan voor microkrediet aanvragen kunt schrijven? Lees dan verder.

Waarom zou u een businessplan voor microkrediet aanvragen schrijven?

Voor u verder leest is het belangrijk om te weten dat er nooit een businessplan voor microkrediet aanvragen alleen geschreven hoeft te worden. Een businessplan is uw bedrijf  in de notendop, de blauwdruk van de toekomst van uw onderneming. Maak dus niet de vergissing te denken dat u een businessplan voor microkrediet aanvragen moet schrijven. Veel kredietverstrekkers vinden een businessplan of ondernemingsplan heel belangrijk, zodat ze goed kunnen zien wat uw plannen zijn en hoe u deze hebt uitgedacht. Het blijft echter het allerbelangrijkste voor uzelf. Wat is uw plan? Wat zijn de sterke en zwakke punten van uw onderneming? Hoe ziet de markt er voor uw product uit? Om te zorgen dat u deze punten goed kunt verwoorden, is er dit artikel.

Wat zijn belangrijke punten voor een businessplan voor microkrediet?

Bij Qredits, de enige verstrekker van microkredieten voor Nederlandse ondernemers, wegen twee dingen het zwaarst mee in de overweging of ze u een microkrediet gaan verstrekken of niet. Allereerst moet u een ondernemer zijn en ten tweede moet u een goed ondernemingsplan of businessplan schrijven. Door uw ondernemerschap te laten doorschemeren in uw businessplan, maakt u uw positie nog sterker. Laat zien dat u begrijpt hoe de ondernemerswereld, die u wilt gaan betreden, in elkaar steekt. Wat zijn uw Unique Selling Points? (waarin bent u uniek tegenover uw concurrenten?) Wie zijn uw belangrijkste concurrenten? Hoe gaat u uw product aan de man brengen?

Hoe ziet een businessplan voor microkrediet aanvragen er in de praktijk uit?

Voor een goed praktijkvoorbeeld is het goed om op internet wat voorbeelden van ondernemingsplannen op te zoeken. Bij Qredits bestaat er bovendien een sjabloon voor een businessplan, aangepast op uw situatie. U kunt dit sjabloon downloaden en gebruiken, als u maar wel laat zien dat u niet alleen de hokjes hebt ingevuld maar ook echt moeite hebt gedaan voor het schrijven van een uitgebreid en compleet plan. De website van Qredits is überhaupt een goed hulpmiddel. Wanneer u een microkrediet wilt aanvragen moet u aankloppen bij hen, dus wat is er dan logischer dan de hulp die zij u bieden aan te nemen? Dat garandeert dat uw businessplan is geschreven op een manier die zij waarderen. De website van Qredits luidt als volgt: www.qredits.nl. Kijk hier even rustig rond, het kan geen kwaad uw toekomstige kredietverstrekker te leren kennen!

Tot slot is het belangrijk dat u begrijpt dat een businessplan niet alles is. Het allerbelangrijkste is dat u een echte ondernemer bent, dat u bereid bent hard te werken en dat u risico’s durft te nemen. Het ondernemerschap is een hard vak. Een goed businessplan voor microkrediet aanvragen kan u helpen om de eerste stap te zetten en de financiering rond te krijgen. Dat is een mooie eerste stap maar u en uw bedrijf hebben ook daarna nog heel wat voor de boeg! Toch is de zelfstandigheid de ambacht van het ondernemer zijn het uiteindelijk meer dan waard.